Na počitnice k sestrični

Komaj čakam počitnice, ker lahko grem k sestrični na počitnice. Moji starši niso nikoli komplicirali, ko je prišel čas počitnic, da se niso dogovorili za počitnice pri sestrični. To mi je bilo tako lepo, ker sem že slišala, da nekateri starši tega ne dovolijo in tako se otroci med seboj ne morejo družiti. 

A ni bistvo počitnic to, da se lahko otroci med seboj družimo in gremo na počitnice?

Ne razumem staršev, ki ne želijo in ne postijo svojih otrok na počitnice, raje vidijo, da je njegov doma in se dolgočasi. Imam prijateljico, ki se med počitnicami dolgočasi, ker je edinka, starši so po cele dneve v službi in ona ne sme na počitnice, ker ji starši tega ne dovolijo.

Tako z njo ne morem deliti niti tega, kako zelo fajn se imam pri sestrični, ker vem, da ji tega ni za poslušati, ker enostavno postane žalostna, ker ona te možnosti nima. 

Čas počitnic je zame čas, ko si otroci lahko privoščijo oddih, ko lahko pozabijo na šolo in se igrajo, družijo, pohajajo. Otroci si zapomnijo takšne počitnice, jaz točno za vsako leto posebej vem, kako sem se imela na počitnicah in kakšne vse vragolije smo počeli.

Ker je moja sestrična živela v bloku, jaz pa na podeželju, sem vedno rada jaz šla k njej, ker sva imeli družbo. Tako se nas je vedno več otrok dobilo pred blokom in takrat smo se imeli najlepše. Kaj vse smo počeli, to je bilo noro.

Tudi prve ljubezni so padle, to je bilo za pričakovati. In ko sem se vrnila domov, sem si še dolgo dopisovala z njimi in komaj čakala na naslednje počitnice, da se spet vidimo. Nepozabni spomini!

Dodaj odgovor