V trgovini so različni izdelki iz plastike, v katera so shranjena živila

Če se sprehodimo po živilski trgovini vidimo, da je veliko embalaže narejene iz plastike. To so izdelki iz plastike, ki omogočajo varno shranjevanje živil. Mlečni izdelki, kot so jogurti, skuta, kisla smetana so vsi shranjeni v plastično embalažo. Na dnu embalaže je vedno odtisnjen znak iz katerega lahko razberemo za kakšen material gre. To je znak v obliki trikotnika in v njem je določena številka. Če nas to zanima lahko na internetu pogledamo, kaj pomeni določena številka, ki je odtisnjena na embalaži. Potem so izdelki iz plastike večina plastične embalaže za pitno vodo in ostale pijače. Veliko manj je steklenic v katero je shranjena pitna voda ali pijača. Nekaj naravnih sokov sem našla v stekleni embalaži.

V trgovini so različni izdelki iz plastike, v katera so shranjena živila

Ko grem kampirat so izdelki iz plastike razni krožniki, skodelice, pribor za hrano in kozarci. Ker imam majhne otroke imam raje plastične skodelice in kozarce, da ne pride do razbitja. Včasih sem jemala s sabo steklene kozarce in smo jih večina strli. Tu ima plastični material definitivno prednost pred steklenim. Ko pripravim kosilo, jemo iz plastičnih krožnikov in imamo plastični jedilni pribor. Samo nož je za rezanje je seveda kovinski. S sabo imamo tudi hladilno torbo v kateri so shranjeni izdelki iz plastike, to so hladilna telesa. Potem smo imeli veliko igrač za otroke, to so bili različni izdelki iz plastike, kot so plastični lončki, kangljice, in grabljice. Za plavanje smo imeli plastične rokavčke. Moja hčerka se je malo bala vode in smo ji omogočili, da je imela s sabo tudi majhen bazenček, kjer je čofotala. Različni bazeni za otroke so tudi narejeni iz plastike. Rada se je igrala tudi v peskovniku z raznimi izdelki iz plastike, kot so bile razne igrače.

Zvečer smo se zbrali ob šotoru in pojedli večerjo v plastičnih krožnikih in spili pijačo iz plastičnih kozarcev. Imeli smo se lepo s svojo družino.